Založ si blog

Najväčší Slovák

Keby hlúposť kvitla, chodila by každá druhá hlava ( nespisovne gebuľa ) kvitnúca. Od nepama“ti  to bolo tak, rovnako je to dodnes tak. A aj bude dokiaľ svet svetom bude, že  stádo baranov je hlúpe a manipulovateľné.  Múdrych ľudi je v každom obdobi a aj režime málo.    Mǒže mať niekto aj tri vysoke školy a je len nabifľovaný – vzdelaný. Ale nie je múdry, lebo múdrosť je daná od Boha.  Na cestách po Slovensku často stretávam aj ľudi šikovných, múdrych a statočných bez veľkých škǒl.

Ako príklad uvediem anketu v STV  o  NAJVA“ČŠIEHO SLOVÁKA

1/   Už to, že je platená – kto na tom zarobi ?  Aké úžerníctvo sa za tým skrýva ? Má byť takto posielaná,  že nie je dostupná každému ? Kde sme to ? Také veci majú byť bezplatné a každému dostupné, aj starším !!!

2/.  Fakt, že zablokovali číslo, aby nikto nemohol dať hlas pre prezidenta dr. Jozefa Tisu je neuveriteľná primitívnosť, stupidita, arogantnosť od vedenia STV. Toto sa nerobi v civilizovaných štátoch,  ale iba v diktátorských.  Prečo sa oháňa STV tým aká je len demokratická ? Čoho sa boja títo potentáti ?

Okrem toho máme uzákonenú  slobodu prejavu .

Či sa vám to všetkým páči, alebo nie  VRAH  Beneš, ktorý poprel existenciu  SLOVENSKÉHO NÁRODA, podpísal dekrét  MILOSŤ  NEUDEĽUJEM, zavraždil prezidenta dr. Jozefa Tisu zato, že hájil záujmy  Slovákov a kresťanstvo. Mám fotokópiu toho dokumentu. Začiatkom roka 1927 Beneš vstúpil do slobodomurárskej lóže, čo je v príkrom rozpore s kresťanstvom.

A že hlupákov aj v tejto ankete v STV vystupuje veľa je holý fakt. Totiž STV zámerne nám to podsúva,aby ovplyvnili hlasovanie. Nuž pri mne nepochodia, ale len pár príkladov uvediem

– jedno indivíduum hovorilo, že bude hlasovať za terajšiu športovkyňu, lebo urobila nejaký výkon v športe

– ďalšie, v relácii  Ahoj Slovensko z Banskej Bystrice , taký frkan chce hlasovať za kamaráta, lebo taký mladý niečo dokázal

– ešte aj ďalšie ide hlasovať za Maďarku Szidi Tobias, ktorá síce chce spievať, ale nespieva, len škrieka a pred časom sa v televíznej debate aj hanlivo vyjadrovala o Slovensku

– ďalšia husička chce hlasovať za Ivetu Radičovú, pritom Radičová ako federalistka  bola proti vzniku   Slovenskej republiky a nemala ani trochu hanby keď zobrala funkciu premiérky toho štátu ktorý nechcela,  okrem toho bola šéfka Sorosovej nadácie Otvorená spoločnosť ( Open Society ) a na stáži v cudzine za jeho   peniaze. Platí pravidlo   “ koho peniaze trovíš, tomu slúž “ . Žije s katolíckym kňazom. To je morálne ?

Ďorď Soroš je maďarský žid, narodil sa v Budapešti v roku 1930, multimiliardar, burzový maklér a podvodnik, tak o ňom píšu. Predtým sa volal Gyo“rgy ( čítať ĎORĎ ) Schwartz ( čítať Švarc ). Jeho otec si nechal v roku 1936 zmeniť meno na So“ro“s zo strachu pred nacizmom.  Soroš v  roku 1992 takmer zničil britskú libru a zlikvidoval britskú centrálnu banku, ošklbal ešte aj britské baba“tka. Na jeho prvú miliardu zaplatil každý Brit asi 15 dolárov. V Taliansku tiež skoro zničil Taliansku líru. V oboch štátoch skoro   ho vyhlásili ako persóna non grata = nežiadúce osoba. Z týchto peňazí financuje ružové, oranžové revolúcie a cez neziskovky rozvraca politické dianie v rǒznych štátoch sveta.  Už v roku 1989 po revolúcii je na fotkách v novinách Verejnosť so starým Šimečkom, vraj je to tiež žid  ( jeho syn je v novinách N ). Soroš v rozhovore s ním uvádza svoje plány, žije v USA.

Soroš má aj v Bratislave svoj dom na ulici Baštová č. 5, poriadajú tam aj výstavy a prednášky pre verejnosť. Chodí tam aj z katolicizmu odskočený kontraaaverzný katolícky kňaz menom Kocúr a iní spriaznení s nimi.Tiež tam má prednášky pracovníčka akadémie vied v Bratislave Katarína Zavacká, historička práva. Vozia ju tam,ledva chodí, ale neodpustí si aby SLOVÁKOM nakydala.Čítam  tu noviny z roku 1995 a  v nich píšu, že Soroš preniká  aj do cirkevných štruktúr s cieľom rozdeliť a oslabiť cirkev, tento liberálny prúd obmedzuje národnú identitu, stiera lásku k vlasti, SVOJETI . Ďalej tu píšu  doslova.  Verbálne síce zdǒrazňuje významný kultúrny prínos aj malých národov do klenotnice ľudstva, aby ich časom de facto kultúrne,  nábožensky, národne vygumovali. Soroš financuje aj cigánske divadlo Romatan v Košiciach. Pripisuju mu aj to, že ťahá do Európy príšelcov a ich financuje za svoje miliardy, lebo židia chcú zmiešať rasy a urobiť z nás beztvaru hmotu bez identity aby sa im v tom zma“tku  dobre bačovalo. To je ich dlhodobý cieľ.      Treba si prečítať knihu Protokoly sionských mudrcov.

– Figeľ z KDH, robí sa veľký katolík povedal že bude hlasovať za  Štefánika, pritom  Štefánik bol  “ salónny lev“ a slobodomurár.

– Napokon Boris Filan to priklincoval vo svojom hlúpom vyjadrení. Nuž pravidlo hovorí “ aký človek, taká reč „. V sobotu dňa 14.12.2018 povedal posmešne po jedenástej hodine v rozhlase SRo 1 toto :

My, Slováci, sme mali zbojníka kráľa. Potom povedal, že keď bol v Amerike, na otázku či sme mali kráľov, povedal NIE. Tak takíto ozembuchovia nám len robia zlé meno aj doma, aj vo svete. Jeho matka je židovka  a o  svojej rodine hovorí že je v Česku – tak aký Slovák je to ? Slovák predsa neopľúva Slovensko a Slovenskosť. On také reči tára aj v iných prípadoch a iných reláciách.

Náš KRÁĽ  Sva“topluk v historických listinách má všade napísane REX, čo znamená  KRÁĽ.  Bula , v ktorej PÁPEŽ píše  o ňom , je jasným dǒkazom toho že ho uznal ako kráľa.

Iná vec je socha Sva“topluka na koni pri hrade v Bratislave. Bývalý prezident Gašparovič a vtedajší páni dohodili kšeft  svojmu kamarátovi Kulichovi. A tak nevedno či Kulich ako správny Čech  nemá  v z ť a h    k našej histórii a tak sa nám chcel takto zato poďakovať že urobil sochu koňa ako takú mrcinu. Alebo na viac nemá ? Lebo socha koňa so Sva“toplukom tam patrí, ale nie taká mrcina. Keď vídavam pri občasných návštevách  vo Viedni sochy na budove opery, tak to sú nádherne kone plnokrvníky.

Títo ľudia nemajú súdnosť, nevedia čo je to rebríček hodnǒt.

Predsa osobnosť, ktorá je hodná svojej veľkosti  ma byť hodnotená zato, čo urobila prospešné pre náš štát SLOVENSKÚ REPUBLIKU a pre všeobecne dobro ľudí , ktorí v našom štáte žijú a nie pre svoje úzko egoistické záujmy.

Preto vedzte, že múdri ľudia v našom štáte dajú hlas prelátovi ANDREJOVI  H L INKOVI, hlupáci budú hlasovať za  im podobných. Aj dnes potrebuje cirkev kňazov typu Andreja Hlinku – bol to obetavý kňaz, boril sa za práva SlOVENSKÉHO  NÁRODA. Preto ho vtedajšia maďarská vrchnosť dala do va“zenia v sédrii v Ružomberku v Kaštieli sv. Žofie. V Debrecíne ho  zavreli do áreštu na 33 mesiacov.

Jednota s Čechmi je historický podvod a humbuk.

Po roku 1918, pri vzniku prvej ČESKOČESKEJ republiky ho Českovia už v roku 1919   týrali v base v Mírove, Brodku, Podolí  7 mesiacov.  Takéto príkoria znášal a nielen to, ale skoro prišiel o život, lebo Českovia naňho vykonali 2  krát atentát. V roku 1920 mu zachránili život keď bol rečníkom na verejnom zhromaždení v Trnave pri atentáte, žiaľ, pritom prišiel o život jeden iný človek.  Druhý atentát spáchal  v Krupine na Andreja Hlinku. Strieľal, ale netrafil český železničiar Josef Zapletal  v roku 1921 keď Prelát a poslanec Hlinka rečnil na tribúne. Českovia vraha odpratali do Česka a nikdy nebol potrestaný.

Ale aby ste si nemysleli, že take výpady boli len v minulosti. Aj v týchto časoch sú takzvaní historici, ktorí sa pasujú za veľkých znalcov. Nejaky vraj historik pracovník akadémie vied v Bratislave Roman Holec  píše v roku 2007 – sté výročie tragédie v Černovej pri  Ružomberku kde strieľali do ľudí.  Vzácne sa zhoduje tiež  s pracovníkom akadémie vied v Bratislave s židovským historikom Ivanom Kamencom, ktorý sa predtým volal Kurz ( čítať kurc ), čiže krátky. Podľa nich je im málo čo  A. Hlinka pretrpel. Ako protiklad možno uviesť, že keď Hlinka zomrel, dňa 19.8.1938 pár dní po jeho smrti židovské noviny písali o veľkej osobnosti. Mňa to neprekvapuje, vždy sa nájdu takí, ktorým nič nie je dobre. Do nemoty len chcú deptať tento národ bez prestania a pritom oni nič okrem tárania nedokážu.

Mǒj dodatok, na svete nič nie je ideálne a politika je umenie možného.

A už sa „teším“na ohlas, lebo Českovia si úplne zgustnú na tom aby sa predviedli akí sú podlí a ľstiví.  Hlavne jeden úbožiak, český husita pod menom RINGEL stále vypisuje debiliny. O Hlinkovi napísal tento nevzdelaný RINGEL  že Hlinka je starý fašista. Dovzdelaj sa, lebo Slovensko nemalo fašistov a ani jednu fašistickú stranu. V Česku bolo niekoľko fašistických strán.

Vedz, že psí hlas neide do neba

Marinka Vjazanková

 

P. S. Keby títo úbohí zurvalci, ktorí proti mne vystupujú boli správni chlapi, neschovávali by sa ako potkany za všelijaké  skratky ako anonym, ale čestne by sa podpísali. Naučte sa viesť dialóg a netárajte.

– davidsk, nepíś tu za mňa  …že ich nemáš rada

ja nemám nič proti nikomu, na rozdiel od teba, ale píšem pravdu – PRAVDA OČI KOLE

– kecaldes, ty si naozajstný táraj,

to čo píšeš, to na teba pasuje ako uliate

– PUPPUŠšško, tak si sa premenoval, veď si bol RINGEL, ty si riadny zbabelec čo to tu trepeš.  Už tvoj spǒsob neslovenského písania ťa prezrádza ako skladaš vety , ty česky husita. Tieto tvoje kydy sú z pohľadu Čechuňov. Za starého režimu ste sa tu natlačili a písali ste čechoslovakistické dejiny u nás. Už od roku 1918 ste nám toľko zlá narobili že mali by ste sa nám ospravedlniť. Prečítaj si knižky  profesora IVANA  STANISLAVA s názvom Slovenský juh v stredoveku, tým sa dovzdelaš a nebudeš tu trepať take hlúposti. Tam sú všetky názvy v mapách SLOVENSKE až po Blatenské  jazero, čo je od blato ktoré Maďari pomaďarčili keď sem vtrhli na Balatón.Ja na rozdiel od teba som tam bola aj 3 krát a filmovala som a fotila tie hradiska kde sídlil prvý slovenský panovník Pribina a jeho syn Koceľ aj  v Zalavare.  Pribina tam v okoli dal postaviť okolo 30 kresťanských kostolov. Výskumom to dokázala maďarská archeologička, že sú tam zjavne stopy o STAROSLOVENSKEJ  Veľkej Morave. Maďaril jej to nedovolili publikovať, ale v Nemecku sa jej to podarilo. Tam v Pribinovom sídle sa zastavili aj sv. Cyril a sv. Metód na ceste do Ríma.

Netáraj že Štefan bol nitrianske knieža, nikdy tam nebol a už vǒbec to nie je sva“ty, lebo  zabil svojho strýka aby sa sám dosadil. To len Maďari si vymýšľajú a prikrášľuju dejiny tak, ako Českovia.

Českovia ste poplatní každému režimu a ste najateistickejší štát na svete,tak sa pozri na seba a nesúď iných. Neposudzuj kto je koho syn, lebo ty si isto syn potkana a bosorky s takými hlúpymi rečami.To ty si ten gašparko na niti, čo Čechuň, to cirkusant. No a podradní kolotočári s opičkou na pleci ste strašili aj po Slovensku. Toto je ten český ľahký priemysel a heslo české  NEDELAT a VYDELAT.  Slováci sa na rozdiel od Čechuňov vždy živili statočnou prácou.  Ty podliak nechaj prezidenta dr. Jozefa Tisu na pokoji, ty mu nesiahaš ani po päty. Prezident  chcel odstúpiť, ale zo židovskej obce boli za ním, aby neodstúpil, lebo vedeli prečo. Židom dával výnimky, zachraňoval ľudí , nič nepodpisoval. Robil čo bolo v jeho silách. Do koncentrákov sa dostávali aj iní, nielen židia, ale aj cigáni, sodomisti, komunisti, luteráni, katolíci. Známy je aj prípad keď v Bratislave katolícky  kňaz  Hlavatý schovával židovské deti v kláštore. Esesáci ho zato zabili. Ďalší katolícky kňaz menom Veselý bol zabitý esesákmi zo Zvolenskej Slatiny. Vtedy štát bol taký, ako bola celá Európa. Tak ako je dnes diktát EÚ, tak vtedy bol diktát Hitlera a veľké štáty sa mu nedokázali vzoprieť  a prezident dr. Jozef Tiso áno. Známa je jeho veta “   wo ísť mein Hut  “ keď si ho Hitler predvolal. Zverstva, ktoré sa udiali vykonávala jeho opozičná skupina, pretože boli dve krídla. On bol umiernené krídlo.

Ty sa radšej pozri na to ako sa Hácha išiel ponúkať Hitlerovi, akí ste boli fašisti a ako ste sa Českovia udávali sami seba. Hanba  vám  !!!

 

 

 

 

Nespochybňujte 30. október 1918

30.10.2020

Prihlásenie Slovákov ku vzniku prvej čsl. republiky uskutočnili vedúci slovenskí politici dňa 30. októbra 1918 v Turčianskom svätom Martine na zasadnutí Slovenskej národnej rady. Dokument známy ako MARTINSKÁ DEKLARÁCIA je pre nás významný. Signatári Martinskej deklarácie boli významné osobnosti. Spomeniem tých, ktorí sa najviac o to pričinili Andrej Hlinka, Ján [...]

Voľby 2020

28.02.2020

Tieto voľby nedopadnu dobre, ak nebudeme voliť slovenských vlastencov. Ak budeme voliť zapredancov, ktorí slúžia kde komu – ohrozujeme slovenskú štátnosť. Národ bez štátu nie je národom.Voľby poštou, ktore tento rok sú v obálke – to bude najväčší podvod Tí, ktorí sú honorovaní z cudzieho, zapredajú boží ľud slovenský. Treba vyjadriť odpor k [...]

Kortešačka

26.02.2020

Miklušova väznica, Košice – múzeum Takto sa voľakedy volilo GULIČKAMI. Toto je volebná schránka mestského magistrátu z roku 1765 Foto – Marinka Vjazanková V dnešnom ponímaní kortešačku môžeme pomenovať aj ako verbovačku na [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 67046x
Priemerná čítanosť článkov: 2579x

Autor blogu

Kategórie