Založ si blog

Český kocúr straší – dokedy ?

Keď sa  Nadácia M.R.Štefánika podujala objednať sochu Štefánika, ľudia si mysleli, že to bude výkvet toho najlepšieho sochárskeho umenia. Jednoducho reprezentatívna socha na úrovni, na ktorú by sa každé oko pozrelo s úľubou. Kto iný, ak nie práve tí najviac zainteresovaní by mali mať eminentný záujem na tom, aby ten pomník bol už zďaleka pútajúci pozornosť pekným vzhľadom. Aké však bolo sklamanie ľudí, keď sme sa dozvedeli, že nadácia si objednala odliatie sochy v zlievarni od českeho sochára  z roku 1928. Tento nepekný staronový pomník  nikdy ľudia nechceli, ktorí majú aspoň aký-taký vkus. Pritom toto monštrum stalo viac ako milión eur. Neuveriteľné je,  že realizáciu takého pomníka podporili  aj vláda SR, ministerstvo kultúry a ministerstvo obrany u nás.

Dňa 4. mája 2009 odhalili staronový pomník pri príležitosti  90. výročia  zostrelenia generála  Štefánika  českými vojákmi na pokyn Masaryka a Beneša. A tak sme očakávali, že socha bude v generálskej uniforme. Aké bolo všeobecné zhrozenie, keď odhalili sochu v montérkach ako by bol údržbár. Lenže pri odhalení sa zúčastnil a prejav mal aj premiér. Prečo si nedal podmienku a nevzoprel sa, že na odhalení sochy sa zúčasní len vtedy, keď bude socha v generálskej uniforme a bez kocúra ? On nevyzerá podľa jeho doterajších prejavov na povestnú slovenskú mäkkosť a ústupčivosť. Čudné nápady majú tí, ktorí už nech sú akokoľvek opantaní biblickou češtinou a pätolizačstvom Čechom, aj tak je to nepochopiteľné ako  len mohli dať zhotoviť nemožnu sochu v montérkach s kocúrom.  Dňa  3.mája, deň pred odhalením mali slávnostné stretnutie v evanjelickom kostole, Pánska ul. v BA. Tam sa ešte aj obdarovávali za takú príšernú sochu a všetci luteráni zainteresovaní dostali pamätné medaily.  Bronzová  socha je vysoká  7,4 metra a za ňou  odhalili vysokánsky pylón zo spišského travertínu, ktorý má výšku až 21,6 metra. Doslova zdesenie spôsobilo  u ľudí, ktorí majú súdnosť a úctu voči naším dejinám, že na pylóne odhalili českého leva, symbol českej štátnosti. V samostatnej  SLOVENSKEJ REPUBLIKE od roku 1993   český kocúr nemá čo hľadať. Dôkazom umiestnenia tohto českého leva – kocúra vysoko nad Štefánikom bolo vyjadriť PODRIADENOSŤ nášho Slovenska českým krajinám. Symboly veľa hovoria a veľa znamenajú – to im nedošlo, alebo im vôbec nemyslí ?

Slováci  mali od začiatku výhrady, už v roku 1938 pri prvej takej soche nechceli aj nami spomínaného  českého leva. Tiež  boli proti tomu ako autor stvárnil Štefánika, najmä jeho nedôstojne oblečenie v montérkach. Namiesto českého kocúra a pylóna, mali znázorniť to, že aj traja talianskí dôstojníci zahynuli v lietadle CAPRONI so Štefánikom. Na tých si nikto nespomenie. Vtedy to nebola  jediná socha, lebo pri vyhlásení súťaže zúčastnili sa viaceri, ale zúčastnil sa aj slovenský sochár FRAŇO GIBALA.    Mal viacero návrhov sochy a oveľa krajších a dokonca aj s orlom. Lenže Českovia nezniesli, aby to bol autor Slovák. V spoločnom štáte všetko diktovali Českovia a  uzurpovali si  českého autora na  úmyselne znemožnenú sochu Štefánika. S tým súvisí samozrejme aj nemalé finančné ohodnotenie. Českým levom – kocúrom a nemožnou sochou  ukázali NEVÝSLOVNE ZNEUCTENIE A PONÍŽENIE PRE NÁROD SLOVENSKÝ A ŠTÁT.    Jednoducho ľudia sa neuspokojili,  boli veľké spory odmietave proti a vášnivé diskusie aj v roku 1938. Po vyhlásení autonómie Slovenska dňa  6. októbra 1938  odhalenie takejto sochy Štefánika odmietli vykonať.    V roku 1940 bol z pomníka odstránený český lev a neskôr zlikvidovali aj pylón.  Českovia na to v roku  1940 napísali keď už bola 1. SR  … že nebol po vôli fašistom … Nikdy nedajú pokoj svojím klamstvom  a podrazom. Pritom u nás nebol fašizmus a tiež Slovensko nemalo nikdy ani jednu fašistickú stranu, na rozdiel od Česka. Vedzte, že český fašizmus sa konštituoval už v roku 1922 a prvá fašistická strana bola založená v Česku už v roku 1926. Prvú  fašistickú stranu v Česku založil Radola Gajda – jeho pseudonym, pôvodne sa volal Rudolf  Geidl. Tak takýchto, ktorí nám robia iba zle, nemožno nazývať bratia.                                                                                                          Aj Hitler videl z petržalskej strany toto nemožné dielo stáť pri Redute a zahlásil   “ Die Katze  muss weg „.       Ako je nám známe vtedy Petržalka a Devín patrili Nemeckej ríši.  Českým komunistom nevyhovoval Štefánik, preto v roku 1954 odstrelili sochu ženisti a z toho nášho bronzu  si Českovia urobili sochu Komenského v Uherském Hradišti a v holandskom Naardene. Okradli nás  tak, ako veľakrát predtým a aj potom.

Nadácia M.R. Štefánika, razením čechoslovakistická ešte aj hlúpo píše v tom zmysle že protestujúcim ľuďom  išlo o diskreditáciu celého diela. Keby boli múdri, tak takú hlúposť nikdy nenapíšu. Pravda je taká, že ľuďom išlo o dôstojnu sochu, nie v montérkach a bez kocúra. Keď sa ľudia dozvedeli čo to má byť odhalene, tak sa konali veľké a časté zhromaždenia proti odhaleniu takého pomníka. Žiaľ,  nepomohli ani protestné zhromaždenia ľudí  ZA KRAJŠIU BRATISLAVU, ani petície proti, ani publicistická antikampaň. Čechoslovakisti si presadili svoje.  Články proti takejto podobe sochy správne poukázali že to bolo dať nám symbolikou a         z á m e r o m   českého autora.

Mnohé nové objavy prepisujú dejiny, či už archeológovia, alebo iní bádatelia pozorujeme v poslednom čase. Čo je chvályhodne, že uznávajú svoje omyly, že nezotrvávajú tvrdošijne pri starom. Napríklad  nové objavy – Ducové, Nitrianská Blatnica a iné. Pri Štefánikovi sa držia zubami-nechtami v čechoslovakistickom duchu. A to čo si vymýšľajú a prekrúcajú prečo tam má byť český lev – kocúr… Len hlupák by im veril. Dokedy bude strašiť ešte u nás český kocúr – symbol kolonizátora. ?  Či sa ho nikdy nezbavíme ?

Taľafatky všetkého druhu hovoria čechoslovakisti a Českovia – tu sa zdravý rozum človeku  zastaví aké odôvodnenie vymýšľajú = lebo kocúr … Spomínajú, že český lev ako štátny symbol je dvojchvostý a ten pri Dunaji na pylóne je len jednochvostý, teda nie český. Akoby tých hlúpych táranín nestačilo čo ešte aj Českovia odôvodňujú, tak už má len dva menšie dvojchvosté levy na golieri Štefánikovej blúzy. Jeden dvojchvostý lev je na malom štátnom znaku, ktorý drží v pazúroch veľký český lev – kocúr. Aké príznačné, také pazúry nás silno zvierali  a nedali nám dýchať po roku 1918 celých 20 rokov. Jednoducho klamstvo na klamstvo prečo kocúr. Aby nám to nebolo málo, tak máme ešte aj  DVA LEVY, vraj štítonosiči na budove Policajného riaditeľstva, Špitálska ulica v Bratislave.

Ľudia znechutene prechádzajú okolo, len si povedia ako ten český kocúr ciká na Štefánika.                              APROPO, sú mnohí ľudia, ktorí vravia, že už zo Štefánika robia modlu, pestujú jeho kult osobností, že už stačilo. Lebo čo je veľa, to je veľa. Napokon pravda je, že  Štefánika omieľajú do nemoty. Nikdy by nebol  tak rýchlo postupoval v celej svojej  kariére neznámy  DRÁTENIČEK – tak ho volal Masaryk a nebol by generál, keby nebol slobodomurár. Pritom to bol salónny lev. To by potvrdila aj jeho frajerka Ida Kosecká.                                                                      Prelát Andrej Hlinka si viac vytrpel keď bojoval za práva nášho národa.Maďari ho zavreli do áreštu v Segedíne, Českovia ho zavreli do väzenia v Mírove, Podolí a Brodku hneď rok po vzniku štátu v roku 1919. To je práve   ten najväčší Slovák.

Marinka Vjazanková, Bratislava

Nespochybňujte 30. október 1918

30.10.2020

Prihlásenie Slovákov ku vzniku prvej čsl. republiky uskutočnili vedúci slovenskí politici dňa 30. októbra 1918 v Turčianskom svätom Martine na zasadnutí Slovenskej národnej rady. Dokument známy ako MARTINSKÁ DEKLARÁCIA je pre nás významný. Signatári Martinskej deklarácie boli významné osobnosti. Spomeniem tých, ktorí sa najviac o to pričinili Andrej Hlinka, Ján [...]

Voľby 2020

28.02.2020

Tieto voľby nedopadnu dobre, ak nebudeme voliť slovenských vlastencov. Ak budeme voliť zapredancov, ktorí slúžia kde komu – ohrozujeme slovenskú štátnosť. Národ bez štátu nie je národom.Voľby poštou, ktore tento rok sú v obálke – to bude najväčší podvod Tí, ktorí sú honorovaní z cudzieho, zapredajú boží ľud slovenský. Treba vyjadriť odpor k [...]

Kortešačka

26.02.2020

Miklušova väznica, Košice – múzeum Takto sa voľakedy volilo GULIČKAMI. Toto je volebná schránka mestského magistrátu z roku 1765 Foto – Marinka Vjazanková V dnešnom ponímaní kortešačku môžeme pomenovať aj ako verbovačku na [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 67288x
Priemerná čítanosť článkov: 2588x

Autor blogu

Kategórie