Založ si blog

Novela zákona o štátnom jazyku

Jazyk je charakteristický znak štátu, je jeden z hlavných atribútov štátu.  Žiaľ, v poslednom čase sme svedkami toho, že neslovensky cítiaci  poslanci zo SaS už nevedia čo by od rozkoše  a ako degradovať Slovensko. Tak rozviruju pokojnu atmosféru v našom štáte.  Zase raz prišli s   “ ú ž a s n ý m “   nápadom. Táto chaska  chce novelizovať zákon o štátnom jazyku.  Nuž, vedzte zákony si treba ctiť a dodržiavať

– TAKÝ  ZÁKON  SA NENOVELIZUJE

– je to útok na zvrchovanosť štátu

– taký poslanec má byť prinajmenšom zosmiešnený

– mal by ovládať ústavu a zákony

– je to útok na ústavu

– také nehoráznosti treba v zárodku likvidovať

– Andrej Danko, predseda parlamentu má zabrániť tomu, aby sa to dostalo do pléna, pretože, je to útok na  zvrchovanosť štátu

– nesmie byť predmetom rokovania

TOTO JE PRVORADÝ MOTÍV A DRUHORADÝ MOTÍV JE ROZBITIE KOALÍCIE. STÁLE  DEŠTRUOVAŤ.

A o čom to tárajú ? Peter Osuský SaS, predkladal návrh už v roku 2014. Tento kožný lekár by lepšie urobil, keby viac liečil ako politikárčil. Tie jeho výlevy v parlamente to sú  naozajstné “ perly “ ducha. Chvastá sa svojími predkami… Ľudia vravia, že na svojho filatelistického koníčka na pošte utráca kopec peňazí ako rozposiela obálky po svete. Filatelisti vravia, že skakal do bitky medzi filatelistami. Ako správny luterán má biblickú češtinu a tak slovenčina  mu je čo ?

Druhý je Ondrej Dostál SaS, títo dvaja sú hlavní aktéri a ešte zopár ich je v SaS. Dostál si svojho času pripol židovskú hviezdu a po čase inklinoval k cigánom. Ľudia vravia, že má česko-židovský pôvod. To však nie je dôvod na to aby  si dovoľoval znevažovať štátny  a úradný jazyk slovenský. Lenže pohrobkovia tých, ktorí boli poslaní Masarykom aby nás počešťovali stále otravujú. Pamätáme si ako hlásateľka Zuzana Bubílková v STV za starého režimu drukovala Prahe takou slovenčinou že to trhalo uši, aj to len 5 minút v správach, lebo vtedy nám 20 mnút správ nanucovala Praha. Pri rozdelení spoločného štátu v roku 1993 zdúchla ako gáfor do Prahy, tam je doma. Rovnako aj herečka Sylvia Turbová ufujazdila do Prahy.  Ďalší bol známy redaktor  menom Borovička, ten poriadne znevažoval slovenské osobnosti. Jeden čas bol hlásateľ aj Tesařik. No a v týchto časoch v médiach počujete ako nám “ dobre radia “ Miroslav Řádek, politológ z trenčianskej univerzity A. Dubčeka, Václav Hřich robi ankety v agenture AKO, poslanec zo SaS menom Klus … a v akom duchu učí  ?   Je ich oveľa viac.  Napríklad Zdeno Dřinovsky  pracoval v košickej televízii ako vlásenkár  za starého režimu, už nejaky čas počuť ako ho ohlasujú v STV Bratislava  že je režisér pri zahraničných filmoch. Tí sa vedia vtierať. Hľa o nich platí – Čecha vyhodíš dverami, vráti sa oknom. Všetci títo síce hovoria po slovensky, ale slovenskosť nemajú v srdci.

Liberálna strana SaS nám chce zaviesť drogy, preto ich ľudia volajú FETOŠI,  pre nich sú SODOMISTI , ktorí sa vytŕčajú bez hanby po meste vo svojej zvrátenosti, samozrejmosťou.  Namiesto zdravej rodiny otecka a mamičky, ktorí žijú na základe tradičných kresťanských hodnôt s deťúrencami. Možno by ste si mysleli, že na kresťanskom Slovensku taká strana s úchylnými maniermi nemá šancu.  Žiaľ, väčšina vysokoškolských študentov  a nielen ich , keď som sa ich pýtala, volí túto liberálnu stranu. Tu už neplati  “ O mládež naša, tyś držiteľka rána “  povedal  P.O.Hviezdoslav.   Oni totiž chcú byť moderní a svetoví a užívať si hneď a teraz.  To kresťanské je pre nich STAROMILSKE. Pýtam sa akých to má rodičov ? Kde to vyrástlo  že sú im po chuti tieto zvrátenosti ?  To nič dobré nevešti, tento úpadok, je to nemorálne. Morálka bez Boha je len súhrn nejakých predpisov.  Neprekáža im, že  v SaS robili podvody so svojím liberálnym domom.

Dňa 16.6.19 už doniesla TASR  zvesť od SaS o   z a s a h o v a n i   .Totiž podľa SaS ich hlavný zámer je to, že napadajú zákon, lebo – je tam neodôvodnene zasahovanie do slobodného šírenia informácií jazykov menšín pod zámienkou ochrany štátneho jazyka.

V novele  navrhuje SaS dňa 24. júna  a 25. júna  zrušiť uprednostnenie štátneho jazyka. Média takmer nevenovali pozornosť tejto životne dôležitej téme, ani nevysvetlili podstatu, len zahmlievali.  V nedeľu 30.6.2019 v TA3 pozvaný Danko  sa neohradil dostatočne razantne.  Smutné je, že Andrej Danko len tak habká a hovorí ako keby rezignoval – novela neprejde. Aké neprejde,  taká nehoráznosť, táto NOVELA NESMIE BYŤ PREDMETOM ROKOVANIA !!!

Po lopate povedane NEMAJÚ ŮCTU K ŠTÁTNEMU JAZYKU

Anton Bernolák, katolícky kňaz a  kodifikátor spisovnej slovenčiny , tiež Ľudovít Štúr, ktorý rekodifikoval slovenčinu , povedal že budoval na Bernolákovej slovenčine.. Tí sa musia v hrobe obracať zato čo títo nehodní  stvárajú. Rovnako tak aj Ján Hollý, katolícky kňaz , s  ktorým sa bol poradiť Ľudovít Štúr keď chcel rekodifikovať a Ján Hollý mu to schválil. A terajší slovenský ľud boží sa bude molestovať – o to im ide, vedia že nám to nie je ľahostajné.

A ako sa “ vyfarbil “  Béla Bugár  z dielne Most-Híd ? Hovoril o svojej možnej podpore opozičnej novele z dielne SaS. Tu je jasný dôkaz, že OPOZÍCIA JE UŽ ZASTÚPENÁ BUGÁROM V KOALÍCIÍ. Na všetkých postoch,od najnižších úradníkov až po najvyšších má už svojích ľudí. Pred časom sa bol Bugár pochválil, že teraz sa mu viac podarilo získať ako keď bol v predchádzajúcej vláde. Lebo vydiera. Keď mu pripomenú v médiach,  že v predchádzajúcej vláde sa vyjadril, že  SMER a SNS by bola najhoršia koalícia, vtedy sa vykrúca. A teraz je s nimi  v koalícii , to je podle od neho. Nie nadarmo o sebe hovori, že je starý lišiak.   Pár príkladov uvediem – sudcom ministruje Maďar a aj štátny tajomník je – Maďarka, minister životného prostredia je Maďar, minister dopravy je Maďar, štátny tajomník obrany je večne nespokojny Maďar, napokon štátny tajomník pôdohospodárstva je CSICSAI – aké príznačné priezvisko… V niektorých priezviskách je to očividné, kombinácia hlások cz, sz, cs  a ten akcent = prízvuk ktorým krivia ústa. Mená zložkovým pravopisom všade pribúdajú, všade sú infiltrovaní Maďari, dosadení Bugárom. Aj splnomocnenec vlády pre cigánske komunity je Maďar zo strany Most-Híd.

Bugár nedodržuje dávno zákon, lebo na volebných reklamách píše po maďarsky a pod tým po slovensky. Zákon hovorí, najprv v štátnom jazyku všetky písomnosti a pod tým v druhom rade môže písať aj po hotentotsky. Rovnako aj na dolniakoch to robia mestečka a dediny, dokonca často len po maďarsky.  Čo je trestuhodné že takto vysiela aj maďarská redakcia STV v relácii TVÁROU V TVÁR  a v druhej relácii SME DOMA nerešpektuje zákon a ministerstvo kultúry nič nerobi.

Zákon o štátnych symboloch SR

mal  vstúpiť do platnosti 15.5.2019   a to Bugárovi prekážalo, povedal že v 21. storoči sa takto veci nemaju riešiť, ďalej povedal, že dostalo sa tam ustanovenie, ktoré nepatrí do 21. storočia. Považuje to za nešťastné a veľmi nebezpečné.Nepíše kedy je povinnosť a kedy je zakázané spievať slovenskú hymnu.  Bugár – návrh bude odstránený. Ešte no-vinárka ho podpichla , keď povedala – vás dobehli.  Za zákon nehlasoval športovec zo SNS  a správne to odôvodnil, keď argumentoval  – čo keď sa zopakuje zase v Dunajskej Strede spievanie maďarskej hymny a ten bengál, ktorý na štadióne robia ohadzovaním sa a často aj bitka na tom štadióne.

Osobitnú kapitolu si zaslúži zneváženie štátneho znaku hokejkami na dresoch.  To môže prísť na rozum len takému, ktorý nemá v úcte štátne symboly SR. Nie je to čestné, keď v médiach vyhlásili, že napokon nebudu hokejky, že si dali povedať keď ľudia protestovali.  Napriek tomu obalamutili ľudí keď na pleciach sa objavili hokejky. To nebolo fér. To sa nerobí. Kšeft svojmu kamarátovi mohli inakšie prihrať.

Veľká výstraha pred neschopnými stále platí.  Často sme si na vine samy. A takto to bolo aj dňa  12.5.2019, keď sme sa vybrali vlakom z Bratislavy do  Štúrova na  slávnosť odhalenia sochy Ľudovítovi Štúrovi. Konečne po troch rokoch prieťahov a obštrukcií od miestných Maďarov sa to podarilo.  Tušila som, že na takú slávnosť isto príde aj niekto kto je zainteresovaný do vyššie spomínaných problémov. Zbadala som poslanca Paška     za SNS , predtým bol učiteľ a po skončení slávnosti som zašla za ním s tým, že mám materiály ktoré som nazbierala k spomínanej téme.Nevedel ani o tom, že Matovič pred časom robil samolepky kde znevážil štátny znak.  Ako keby som bola tušila že raz sa mi to zíde. Mám  viacero trefných výstrižkov  a najstarší mám  z roku 2008 kde naše noviny uverejnili článok s titulkom  Hanobil Rakúsko. Rakúsky novinár sa chcel vytiahnuť a tak do obrázku v novinách vložil namaľovanú futbalovú loptu do štátneho znaku. To mu nevyšlo, nevybral si vhodnú formu. Za hanobenie štátneho znaku dostal vysokú pokutu. Navrhla som poslancovi, že mu dám tieto materiály a nech urobi tlačovú besedu s tým , aby ukázal tieto obrázky vtedy na vysoko aktuálnu tému ako sa to nesmie robiť a štátny znak sa nesmie hanobiť.  Nemastny-neslaný  Paška vždy pôsobi ako taký ťuťmak vtedy to  “ priklincoval “  dokonale. Pozrel si ich a  povedal – doneste mi to 1. septembra keď bude deň otvorených dverí … Ja som mu na to odpovedala  –  “ čo to hovoríte, veď vtedy už bude po funuse, vtedy to už nikoho nebude zaujímať, železo sa kuje za horúca “   !!!  A odišla som do Bratislavy, zhrozená z toho čo to sedí v tom parlamente.  Žiaľ nie je jediný čo sa búcha do pŕs …

Marinka Vjazanková, Bratislava

 

Nespochybňujte 30. október 1918

30.10.2020

Prihlásenie Slovákov ku vzniku prvej čsl. republiky uskutočnili vedúci slovenskí politici dňa 30. októbra 1918 v Turčianskom svätom Martine na zasadnutí Slovenskej národnej rady. Dokument známy ako MARTINSKÁ DEKLARÁCIA je pre nás významný. Signatári Martinskej deklarácie boli významné osobnosti. Spomeniem tých, ktorí sa najviac o to pričinili Andrej Hlinka, Ján [...]

Voľby 2020

28.02.2020

Tieto voľby nedopadnu dobre, ak nebudeme voliť slovenských vlastencov. Ak budeme voliť zapredancov, ktorí slúžia kde komu – ohrozujeme slovenskú štátnosť. Národ bez štátu nie je národom.Voľby poštou, ktore tento rok sú v obálke – to bude najväčší podvod Tí, ktorí sú honorovaní z cudzieho, zapredajú boží ľud slovenský. Treba vyjadriť odpor k [...]

Kortešačka

26.02.2020

Miklušova väznica, Košice – múzeum Takto sa voľakedy volilo GULIČKAMI. Toto je volebná schránka mestského magistrátu z roku 1765 Foto – Marinka Vjazanková V dnešnom ponímaní kortešačku môžeme pomenovať aj ako verbovačku na [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 67310x
Priemerná čítanosť článkov: 2589x

Autor blogu

Kategórie