Založ si blog

15. výročie vstupu Slovenska do EÚ – do neznáma

Mám veľkú pasiu keď môžem urobiť niečo dobre pre naše drahe Slovensko.

V hodnotiacich referátoch na túto príležitosť nemúdro začinajú vetou Slovenská republika je pomerne malá krajina. Prestaňte s tým lebo SLOVENSKO JE STREDNE VEĽKÝ ŠTÁT !!!
Dňa 1. mája 2004 vstupila SLOVENSKÁ REPUBLIKA do Európskej únie. A tak zato, že sme vstup – nevediac o čo ide – poslušne odhlasovali vyše 92 % nám preukázali láskavosť. Totiž 2 dni, v sobotu a v nedeľu v tom čase dostali pokyn železničiari a vypravili vlaky do Viedne zadarmo. Vlaky odchádzali zo železničnej stanice v Petržalke a boli poriadne plne a večer nás opäť priviezli späť do Bratislavy. Čudné je, že pri tomto výročí nikto túto udalosť ani slovkom nespomenul. Nuž títo dnešní no-vinári rýchlokvasení, ktorí vtedy mohli byť školáci základnej školy si to ani nemôžu pamätať, tým ešte aj dnes, ako sa hovori “ tečie mlieko po brade „. Preto múdre vedenie všetkých televízií by bolo vtedy, keby zamestnávali aj no-vinárov v stredných rokoch, ktorí majú niečo odžite a majú mnohé životné skúsenosti na nezaplatenie.

HUSÁRSKY KÚSOK
Väčšina ľudí sa vo Viedni len tak túlala, ja som sa oddelila a po krátkej modlitbe v najznámejšej Katedrále vo Viedni – Štefansdóm – som sa vybrala do múzea. Navštívila som NATURHISTORISCHES MUSEUM vo Viedni. Prezerala som si prevážne vystavovane artefakty, ktoré boli uchmatnuté hlavne zo Slovenska. A pod nimi – ako inak – názvy miesta odkiaľ to vzali v nemčine, ktoré boli ešte z čias monarchie. Neriešiteľná  bolesť všade v cudzine. A tak si myslia že je to ich. Ktože to tam vie kde je Schemnitz, Kremnitz, Neuschl. Nielen v Rakúsku, aj  Mad’arsku za tisíc rokov rabovania nášho územia. A dosť je toho ulupeného z nášho územia aj v Česku. Keď som si značnú časť stihla opisať,  stala sa neuveriteľná vec. Natrafila som na generálneho riaditeľa múzea.
Viac mi nebolo treba. Sprevádzal po múzeu svojích známych a tak som ho zdvorilo oslovila či ho môžem vyrušiť. Bol to distingvovaný, veľmi príjemný pán. Pojal pán profesor aj mňa na prehliadku k svojím známym, nechal sa so mnou fotografovať. To hlavné, prečo som ho oslovila bolo, že som mu vysvetlila, že my Slováci už máme svoj štát od roku 1993 vďaka Bohu, a preto bolo by dobre keby pod artefaktami boli napísané miesta zo Slovenska terajšie, slovenské. V kancelárii si okopíroval moje poznámky a povedal že to dá urobiť. Po príchode do Bratislavy som mu napísala list a v prílohe som mu poslala pôvodne názvy miest v nemčine a preložene do slovenčiny. Pán profesor mi poslal fotografie, kde sa so mnou fotil a tiež materiál o hrude zlata zo Slovenska, ktorá je u nich v múzeu. Tá hruda zlata pochádza z oblasti MAGURKA, má 284 gramov. Do ich zbierky sa dostala v 1. polovici 19. storočia. Tieto názvy odkiaľ exponáty pochádzajú písať v slovenčine v zahraničných múzeach sa ešte nepodarilo žiadnemu ministrovi kultúry. Preto každý má byť apoštol na svojom mieste.

PREDCHODCA EÚ
Neprajníci Slovenska často nás znevažujú. Ale Ján Maliarik ( 1869 – 1946 ) hlásal víziu univerzálneho celosvetového štátu. Ako pacifista, vizionár a dnes by sme povedali aj čudák. Koncom roka 1913 napísal Memorandum, skladalo sa zo 14 bodov. Propagoval slobodu, nezávislosť a samostatnosť slovenského národa aj ostatných. Predkladal myšlienky a zásady mravnej očisty. V roku 1925 napísal knihu Celo – Zemský univerzálny štát. Idealisticky chcel zjednotiť ľudstvo pod jeden jazykový, politický a náboženský princíp. Čo teoreticky nie je možne. Mám jeho knižky, napísal aj útlu knižôčku k  Štefánikovi v roku 1933.

PÔVODNY ZÁMER NEBOL ZLÝ
Schumanova deklarácia položila základy EÚ. V Paríži bola podpísaná 9.mája 1950.
Róbert Schuman bol francúzsky minister zahraničných vecí. Najprv to bolo :
EURÓPSKE SPOLOČENSTVO UHLIA A OCELE. To bol prvý krok, vytvorenie nadnárodnej európskej inštitúcie.

DO DNEŠNÝCH DNÍ SA ZÁMER ZVRHOL
_______Ústava Slovenskej republiky = Článok 7 ods. 2
Právne záväzné akty
Európskych spoločenstiev
a Európskej únie
majú prednosť
pred zákonmi
Slovenskej republiky !!!
Zradní politici sú na vine, že priamo v ústave máme napísané, že o Slovensku rozhoduje Európska únia.
Tu treba vytvoriť blok odmietajúci bruselský diktát a federalizáciu Európskej únie. Európa má mať suverenitu národných štátov. My chceme stavať na tradičných národných a kresťanských hodnotách. Náš boží ľud obvinia že to je take STAROMILSKÉ.
Európa vymiera a Brusel napriek tomu nepodporuje tradičnú rodinu, namiesto toho vytvorili Fond pre azyl a migráciu v hodnote 10,4 miliardy eur. Na túto sumu sa poskladajú obyvatelia EÚ, teda aj Slováci. Imigrantov nech si zoberú tí, ktorí ich kolonizovali a v kolóniach kradli, rabovali,vraždili a znásilňovali. My sme kolónie nikdy nemali, naopak my sme boli kolonizovani, najprv Maďarmi 1000 rokov a potom Čechmi 100 rokov. Europoslanci schválili dňa 26.marca 2019 požiadavky pre obyvateľov afrického pôvodu rezolúciu Európskeho parlamentu č. B8-0212/2019

= Štáty EÚ sa majú zložiť a odškodniť Afričanov žijúcich v Európe za otroctvo spred 500 rokov.

= Školy a kultúrne inštitúcie v EÚ majú zaviesť tzv. mesiac černošskej histórie a deťom vnucovať africké vzory.

= V EÚ sa má zvýšiť podiel Afričanov v politike a mídiách.

= EÚ má vytvoriť miliardove eurofondy na odporu bývania Afričanov v Európe.

= Štáty EÚ majú vybudovať nové legálne cesty pre imigrantov z Afriky smerujúcich do Európy.                                           O tom médiá opäť mlčia !!!

Najviac kolónií mali Briti a teraz práve oni dávajú lekcie z demokracie kdekomu. Nech si svoje rady nechaju.
Zvrátenú gender ideológiu podsúvajú liberáli už aj deťom v školách. To je hotová Sodoma a Gomora. Títo SODOMISTI už otrávili aj Slovensko tým, že nanucujú zvrátenosti, namiesto zdravej rodiny kde je otecko a mamička, ktorí vychovávajú deťúrence. Lebo ak má národ žiť a zdarne prospievať, svätou povinnosťou nám je deťúrence mať, ich láskyplne opatrovať, starostlivo vychovávať, do školy posielať, zušľachťovať.

NIČ NIE JE ZADARMO,

lebo EÚ nie je žiadna charitatívna organizácia. Obyvatelia Slovenskej republiky platíme ročne do rozpočtu  EÚ  členský poplatok 900 miliónov eur. Po vystúpení Veľkej Británie z EÚ  budeme do Bruselu odvádzať  až           1,2 miliardy eur ročne.

Voľby 25. mája 2019 do EÚ – parlament EÚ má 751 členov. Kedy sa tam komu ujde prehovoriť na 2 minúty. Europoslanci majú mandát na 5 rokov s vysokou gažou aby si ich kúpili, aby poslušne hlasovali. Sily si zmeralo 28 členských štátov. V našom štáte  malo najviac Progresívne Slovensko + Spolu a to 20,1  %. Teda získali 4 mandáty. Slovensko malo účasť vo voľbách 22,74 % voličov.Ľudia vravia, že to je Agresívne Slovensko, nie Progresívne Slovensko títo liberáli. Ďalej vravia že to musel byť poriadny podvod keď nová strana, ktorú nikto nepozná zrazu toľko získala. A ako sa ešte opovažia dať si do názvu Slovensko, keď tá strana, či hnutie , je protislovenská. Tak napríklad  aj budúcu prezidentku  Zuzu Čaputovu splodila strana Progresívne Slovensko. Najlepší obraz o tejto strane si každý urobi sám keď tu uvediem ako zakladajúci člen  menom Vladimír Olej ukázal svoju neokrôchanosť a nevzdelanosť o  histórii. Zároveň strata zdravého rozumu tohto hnutia ultraliberálov. Tento Olej označil katolíckeho kňaza Andreja Hlinku za zarytého fašistu. Zhanobil našu veľkú osobnosť taký, ktorý  Hlinkovi nesiaha ani po päty. Budúca prezidentka sa takými obklopuje, takže môžeme tušiť aké smerovanie bude týchto ultraliberálov  na čele s  členom – Michal Šimečka, syn známeho liberálneho novinára – Denník N. Okrem iného vyhlásil, že podporuje 10 miliardový fond EÚ   na podporu migrácie.Ďalší z toho spolku menom Poliačik sa pochválil že užíval drogy. To už mi je len chaska.

Pri anketách si takmer všetci pochvaľujú voľný pohyb a spoločnú menu – euro. Pritom s príchodom eura všetko príšerne zdraželo hlavne od 1.januára 2019. Už  Nemci vraveli   ojro=tojro …

Mudrlanti mudrujú že EÚ treba reformovať, ale ešte nikto nepovedal ako.

Marinka Vjazanková, Bratislava

 

 

 

 

 

Nespochybňujte 30. október 1918

30.10.2020

Prihlásenie Slovákov ku vzniku prvej čsl. republiky uskutočnili vedúci slovenskí politici dňa 30. októbra 1918 v Turčianskom svätom Martine na zasadnutí Slovenskej národnej rady. Dokument známy ako MARTINSKÁ DEKLARÁCIA je pre nás významný. Signatári Martinskej deklarácie boli významné osobnosti. Spomeniem tých, ktorí sa najviac o to pričinili Andrej Hlinka, Ján [...]

Voľby 2020

28.02.2020

Tieto voľby nedopadnu dobre, ak nebudeme voliť slovenských vlastencov. Ak budeme voliť zapredancov, ktorí slúžia kde komu – ohrozujeme slovenskú štátnosť. Národ bez štátu nie je národom.Voľby poštou, ktore tento rok sú v obálke – to bude najväčší podvod Tí, ktorí sú honorovaní z cudzieho, zapredajú boží ľud slovenský. Treba vyjadriť odpor k [...]

Kortešačka

26.02.2020

Miklušova väznica, Košice – múzeum Takto sa voľakedy volilo GULIČKAMI. Toto je volebná schránka mestského magistrátu z roku 1765 Foto – Marinka Vjazanková V dnešnom ponímaní kortešačku môžeme pomenovať aj ako verbovačku na [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 67316x
Priemerná čítanosť článkov: 2589x

Autor blogu

Kategórie