Založ si blog

Maďari nedajú pokoj

Maďari nedajú pokoj, konečne nech prestanu rozduchávať pokojné nažívanie.
– 907 je to rok kedy napadli starých Slovenov výbojne kočovné kmene, predchodcovia dnešných Maďarov, tým spôsobili zánik STAROSLOVENSKEJ VEĽKEJ MORAVY, udalosť známa ako Bitka pri Bratislave.
– 12. storočie, celý stredovek sa volal Hungaria. Hungarus platilo na príslušnosť k štátu, aj etnikum. Nacio Hungarika sa volala vládnuca vrstva, hovorili v latinčine, ale doma hovorili svojím jazykom. Thurzo, Podmanický hovorili vo vtedajšej slovenčine.
Maďarskí grófi viedli život – lumpovačky, poľovačky, preto Uhorská časť monarchie bola s menej vyvinutým hospodárstvom aj Slovenska. Rakúski grófi vydávali viac peňazi na vzdelanie a vedu, preto bolo tam hospodárstvo vyspelejšie. Hovorili ľudia, ktorí to prežili. Pravidlo hovori – poľovačka hračka z pekla.
– 1896 v tom roku postavili Maďari na staroslávnom hradisku DEVÍN sochu Arpáda. Na tom hradisku, ktoré je pre Slovákov posvätne. Na brale pri sútoku rieky Dunaj a rieky Morava sú ešte vedľa hradiska pozostatky kostola z čias STAROSLOVENSKEJ VEĽKEJ MORAVY. Ten vzácny kut našej zeme poctili svojou návštevou aj sv. Cyril a sv. Metod.Socha Arpáda z Devína v roku 1921 zničena.
– 1918 ani po tom roku sa dodnes Maďarsko nevzdalo myšlienky návratu Veľkého Maďarska. Maďari nikdy neuznali Trianonsku dohodu, zosnovanu veľmocami.
– 1919 sa objavovali správy, ktoré upozorňovali na tajné styky Poliakov a Maďarov. Vo všeobecnosti priznávali, že v poľsku existujú maďarofili, ktorí chcú spoločnú hranicu.
– 1932 koncepcia tzv. „tretej Európy“ alebo „Medzimoria“. Hlavný cieľ bolo presadzovane obnovenie starej myšlienky uskutočniť spoločnú hranicu Poľska s Maďarskom. Slovensko si chceli podmaniť tým, že rafinovane sa votru do autonomistického hnutia a chcú prispieť na destabilizáciu štátu.
– 1935 kniha píše toto : Maďari patria k uhorskej (ugritskej) skupine ugrofinskej vetve uralskej rodiny. Na etnogenéze Maďarov sa priebežne podieľali SLOVÁCI, prisťahovaní tureckí KUMÁNI, ďalej CIGÁNI, v obmedzenej miere TURCI a ďalšie národnosti, žijúce v historickom Uhorsku RUMUNI, NEMCI, ChORVÁTI a iní. Zvláštnou skupinou etnogr. Maďarov sú Sekelyovia = SZÉKELY v rumunskej Transylvánii, kde sa usadili približne v 10. – 13. storočí.
– 1938 smutný rok pre Slovensko, lebo Miklos Horthy (1868-1957) najväčší pätolízač Hitlera v Európe vydobyl si, že najúrodnejšiu časť Slovenska odrezali Maďari. Slováci odtiaľ utekali na územie, ktoré bolo ešte naše, ďalších strieľali a krutosti na našom obyvateľstve ktoré tam zostalo stvárali.
– 14.marca 1939 vznikol Slovenský štát – 80. výročie toho roku. Maďari ho uznali, ale hneď 23. marca 1939 bombardovali naše územie, padli mŕtvi. Poznáme tieto udalosti pod názvom Malá vojna. Bez prehnaného úsilia, pokojne môžeme povedať, že to bol začiatok 2. svetovej vojny a nie 1. september. Dnes si na nich nikto nespomenie. Horthy oznámil Hitlerovi, že Maďarsko vojensky napadne Slovensko, obsadí si ho a s Poľskom si chceli Slovensko rozdeliť napoly. Vďaka tomu, že zamedzil prezident dr. Jozef Tiso tejto hrozbe, dnes hovoríme po SLOVENSKY. Odporcovia vedzte, keď už nič iné, tak zato mu patrí obrovská vďaka že Slováci prežili. V opačnom prípade by sme na JUŽNOM SLOVENSKU mondokovali a SEVERNÉ SLOVENSKO rovnako by podnes deň godalo. Lebo príslovie „Polak, Wegier dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki “ platí dodnes. Príslovie existuje už od stredoveku a vyjadruje historické priateľstvo oboch národov, ktoré sa datuje od 14.storočia.
– 15.marca 1939 založil Ferenc Szálasi maďarsku Stranu šípových krížov. Bola to fanatická, antisemitská a fašistická politická strana. Szálasi sa narodil v Košiciach, mal arménsky pôvod, jeho pradedo si písal meno Salosian. Šipové kríže strieľali Židov tak, že padali rovno do Dunaja. Vtedy vraj volali Budapešť na Judapešť, lebo tam bolo veľa Židov. Udávajú, že 800 tisíc Židov zahynulo v Maďarsku.
– 1945 na konci vojny v dedine Trhová Hradská a Topoľníky, vtedy na okupovanom území Maďarmi členovia maďarskej Strany šípových krížov postrieľali desiatky
Cigánov. Je toho dosť koľko krivdy sa napáchali.
Básnik Janko Kráľ len len že neprišiel o život. Väznili ho v meste Šahy.
Šandor Petófi, vlastným menom Petrovič, aj jeho matka bola Slovenka Mária Hrúzová. Toho tak pomaďarčili – aj báseň napísal Hor sa Maďar. Maďari si ho
prisvojili a každoročne sa stretávajú pri jeho súsoší v Bratislave dňa 15. marca pri výročí maďarskej revolúcie.
Kniha Dejiny Maďarov a uhorského štátu, vydaná koncom prvej ČSR. V nej docent Karlovej univerzity v Prahe, český historik dr. Josef Macúrek píše ako Maďari prekrúcaju dejiny. Vraj Maďari nedali žiadne príčiny na nespokojnosť iných národov v Uhorsku, aj vo Viedni uhorske Nemaďarske obyvateľstvo popudzovali proti Maďarom, o útlaku Nemaďarov Maďarmi sa nedá hovoriť a pod. nezmysly píšu. Vieme, že opak je pravda. Všetkými tými a podobnými predstavami vychováva maďarská historiografia stále nové a nové maďarské generácie a vnucuje ich aj cudzine, ktorá nemá možnosti, aby sa presvedčila odinakiaľ o pravde. Poukazuje aj na knihu dvoch maďarských autorov Dejiny maďarského národa od doby najstaršej do našich dní, Budapešť 1933.

OHLAS NA KRAJANSKÝ ZÁKON
Americký vedec, profesor L.L. Cavalli-Sforza zo Standard Univerzity v USA v roku 1991 povedal : „Maďarsko je v Európe anomália. Jazyk ázijský, ale obyvateľstvo európske, väčšinou slovanské. A títo Slovania sú pôvodným obyvateľstvom v Karpatskej kotline. Absolútna väčšina obyvateľstva Maďarskej republiky nie je etnicky maďarská. Je prevážne slovanská, definitívne európska. Zostalo iba meno a hyperbolický jazyk. Maďarských génov niet.“ (Scientic American, nov. 1991). So závermi amerického vedca by sa mal oboznámiť každý Maďar u nás i v Maďarsku. Mali by radi Slovanov, z ktorých pochádzajú.

ČI SA EŠTE VRÁTIA POMAĎARČENÍ SLOVÁCI Z JUHU K SVOJMU RODU ?
Po roku 1945 mali „Maďari“ z juhu Slovenska možnosť prihlásiť sa za Slovákov, ak si nájdu aspoň jedného slovenského predka. To si väčšina „Maďarov“ na našom juhu skoro našla. Tak vlastne objavili to, čo historici, etnológovia, jazykovedci i roduverní Slováci dávno vedia : Maďari na južnom Slovensku sú vlastne pomaďarčení Slováci ! To sa týka aj „Maďarov“ v Maďarsku, ktorí ako je známe, už dlhé stáročia nejavia mongoloidné črty aziatských predkov.
Predovšetkým by bolo treba preveriť maďarské učebnice a vyhodiť z nich nepravdivé tvrdenia, ako že sú praobyvatelia zeme …
Aj básnik Hviezdoslav hovori – Mňa maďarská škola celkom pomýlila na mysli…
Keď v maďarských školách učia dodnes takéto nepravdivé dejiny, tak stúpa ich sebavedomie, nespokojnosť a aj rozpínavosť.
Maďarské územné nároky, najmä na Žitný ostrov bol jeden z akuálnych problémov slovensko-maďarských vzťahov v rokoch 1990,1991 a 1992. Písomné vyjadrenie bolo maďarskému ministrovi zahraničných vecí Gejzovi Jeszenskému, ktorý má pôvod u nás v Turci – pri Martine. Znepokojenie a nesúhlas slovenskej vlády nad výrokmi maďarských činiteľov týkajúcich sa hraníc, pevnosti a stálosti hraníc medzi oboma štátmi.
Dostala som Budapeštiansky telefónny zoznam z čias keď ešte neboli mobilné telefóny, vedzte, že takmer všetky priezviska sú slovenské, alebo pomaďarčené.
Marinka Vjazanková, Bratislava

Nespochybňujte 30. október 1918

30.10.2020

Prihlásenie Slovákov ku vzniku prvej čsl. republiky uskutočnili vedúci slovenskí politici dňa 30. októbra 1918 v Turčianskom svätom Martine na zasadnutí Slovenskej národnej rady. Dokument známy ako MARTINSKÁ DEKLARÁCIA je pre nás významný. Signatári Martinskej deklarácie boli významné osobnosti. Spomeniem tých, ktorí sa najviac o to pričinili Andrej Hlinka, Ján [...]

Voľby 2020

28.02.2020

Tieto voľby nedopadnu dobre, ak nebudeme voliť slovenských vlastencov. Ak budeme voliť zapredancov, ktorí slúžia kde komu – ohrozujeme slovenskú štátnosť. Národ bez štátu nie je národom.Voľby poštou, ktore tento rok sú v obálke – to bude najväčší podvod Tí, ktorí sú honorovaní z cudzieho, zapredajú boží ľud slovenský. Treba vyjadriť odpor k [...]

Kortešačka

26.02.2020

Miklušova väznica, Košice – múzeum Takto sa voľakedy volilo GULIČKAMI. Toto je volebná schránka mestského magistrátu z roku 1765 Foto – Marinka Vjazanková V dnešnom ponímaní kortešačku môžeme pomenovať aj ako verbovačku na [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 67280x
Priemerná čítanosť článkov: 2588x

Autor blogu

Kategórie