Založ si blog

Maďarská národnostná menšina po roku 1993

Dnes ľudia s iným názorom ako je nám nanucovaný sú prenasledovaní. Hneď ich označkujú ako separatisti, nacionalisti nielen mienkotvorné média, ale aj kdeaký odkundes. Preto nepíšu celú pravdu, potom vznikajú všelijake dohady.
– 1993 v tom roku rezonovala v hlavách maďarských politických elít téma maďarskej územnej autonómie. Spoluzakladatelia hnutia Spolužitie = Egyútéllés M. Duray, ktorý pred rokom 1968, prv než emigroval do USA sa volal Mikuláš DURDŽINSKÝ z Lučenca a J. Kvarda sa angažovali v otázke vytvorenia parlamentu Maďarov a autonómneho regiónu maďarskej národnostnej menšiny u nás. Takýto návrh riešenia záujmov maďarskej elity v Slovenskej republike predložili na konferencii maďarských starostov, politikov a ďalšej inteligencie v januári 1994 v Komárne. Práve tu predložilo hnutie Spolužitie materiál pod názvom STRATÉGIA NÁRODA, doplnený o situačné a geografické mapy územia Felvidéku.
– 1995 napísal Pal Csáky knihu ZA AUTONÓMIU a Zmazanie kolektívnej viny,obidve sú vyložené, videla som ich v Múzeu Šahy.
– 19. marca 1996 na Jozefa, (patrón robotníkov) som urobila jeden, jediný míting proti poddanskej slovensko-maďarskej zmluve. Neslovenské média teraz kŕmia a rovnako aj vtedy krmili ľudí nezmyslami o tom, aká je zmluva výhodná. Takto sa nechali poslanci balamútiť a nielen to, možno dostali prísľub že sa dostanu k lukratívnej privatizácii ak budú hlasovať za zmluvu. Tak sa stalo, že všetci poslanci hlasovali za zmluvu, len jeden nehlasoval za zmluvu !!! Dokonca hlasovali za aj tí, ktorí sa bili do pŕs že Slovensko si nedáme. Bolo mi smutno z toho.Pred mítingom 6 dní som prišla do TA SR, šefka sa najprv „ošívala“ a potom odmietla uverejniť oznam o konaní mítingu. Na moju otázku – pani vy ste Maďarka ? Odpovedala – ja nie, ale môj manžel je Maďar. Hneď mi bolo jasné koľko „bije“. Obišla som viaceré redakcie, niektoré prisľúbili uverejnenie oznamu, no slovo dodržal len denník PRAVDA. Deň pred hlasovaním sa mi podarilo zatelefónovať do Slovenského rozhlasu. Vyzvala som všetkých aby prišli protestovať proti zmluve na Námestie SNP v Bratislave. Dôsledky tejto zmluvy nebudeme môcť pripísať len šovinizmu maďarskej národnostnej menšiny, ale aj poslancom NR SR, ktorí túto nešťastnú zmluvu schválili 26. 3. 1996 a tým nahnali vodu na mlyn maďarskej iredente.
Slovensko-maďarská zmluva podľa Maďara Jozefa Berenyho je dobrá, len treba podľa nej postupovať.
V inom štáte by poslancov po schválení takéhoto dokumentu stíhali za vlastizradu.
Dnes vidíme dôsledky v dedine Horovce, kde slovenskí rodičia sa musia doprosovať Maďarom, ktorí im nechcu dovoliť v tej dedine slovenskú školu vo vlastnom štáte. Svoje deťúrence musia voziť niekoľko kilometrov do susedných dedín. Je neuveriteľné,že vládni činitelia nechcú vidieť hrozbu a nič proti tomu nerobia.

PLNENIE TEJ PODDANSKEJ ZMLUVY JE NEÚPROSNE
Dostal sa mi do rúk PROTOKOL z I. zasadania Slovensko-maďarskej zmiešanej komisie pre menšiny, Budapešť 8.-9.februára 1999, takto znie názov toho. Za slovenskú sekciu je tam napísaný Ján Figeľ. Ďalej píšu – Komisia víta, že Slovenský parlament prijal 13. januára 1999 zákon o riešení dvojjazyčnej školskej dokumentácie vedenej v maďarských školách. Moja skúsenosť, v mnohých dedinách na dolniakoch píšu dedinskú kroniku len po maďarsky. Ministerstvo vnútra to prečo nekontroluje ? Komisia víta, že slovenská vláda v duchu Európskej rámcovej dohody bude daná možnosť samostatného rozvoja prihraničnej spolupráce, vytváranie menšinových samospráv, dovoz učebníc bez cla, fakulty so samostatnou správou-maďarskou vedeckou radou, vo výskumných strediskách samostatné maďarské sekcie,slovenská vláda má zabepečiť nehnuteľnosť pre maďarských pedagógov, založenie dávnejšie požadovanej spoločnej investičnej banky, atd. spomenula som len niekoľko bodov z toho, ale ich požiadavky rastú a rastú. No a tá posledná – spolky, diabolske volky …
– 2004 predseda SMK a podpredseda Národnej rady SR Béla Bugár. Hlasoval pri Deklarácii o zvrchovanosti SR 17.7.1992 tak, že sa ZDRŽAL a vtedy sa ešte volal Vojtech. Publikoval v maďarčine, potom aj v slovenskom preklade knižku v roku 2004 s titulom Žijem v takej krajine … V tej knižke znevažuje Slovensko a Slovákov, pritom nemá ani štipku hanby keď kandiduje toho roku na úrad prezidenta toho štátu ktorý mu nie je dobrý.
– 1. októbra 2004 začali školský rok v škole Jánosa Selyeho čítať Šejeho. Univerzita s maďarským vyučovacím jazykom.
– 5. decembra 2004 odmietli Maďari dvojité občianstvo v referende, napriek tomu u nás na dolniakoch maďarská národnostná menšina ho „naháňa“.
– 3. novembra 2005 v Univerzitnej knižnici v Bratislave (cielene na dátum 2.11.1938 – Viedenský diktát) sa konal seminár, UK bola spoluorganizátor. Seminár sa konal v rámci Sviatku maďarskej vedy. V programe vystúpil dedko vševedko, prekrúcač našich dejín Dušan Kováč, ďalší László Szarka z Galanty, žije v Maďarsku. Ďalej László Óllós, zo Šamorína, ktorý je prezident pre Fórum inštitút pre výskum menšín, v TV nám rozdáva rozumy. Okolo 20 ich bolo podobného razenia aj z Maďarska. Pod rúškom pripomenutia skutočnosti, že gróf István Széchenyi, čítať Sečéni, čo je SEČANSKÝ zo Sečian dal svoj ročný príjem aby podporil vznik maďarskej vedeckej spoločnosti. Po prednáškach bola aj slávnosť, kde sa mondokovalo na slávu a UK znelo ELIJEN, ELIJEN …
Na moju otázku riaditeľovi UK Tiborovi Trgiňovi, ktorý mal úvodné slovo – prečo nepozval aj SLOVÁKOV ako je napríklad dr. Deák a iných. Odpovedal – kto je to dr. Deák. Ja na to,je to výborný historik. Odpovedal nie, nepozná. Nuž na to netreba nič dodať, tu človek stráca reč.
– 2006 celý rok ľudia neznalí históriu sa nechali v Košiciach vtiahnuť do osláv veľkomaďarstva s pripomienkou spred 100 rokov na Františka Rákócziho II. Niet sa čo čudovať že vtedajšia vrchnosť ho dala pochovať do Katedrály sv. Alžbety. Ale v roku 2006 už súdny človek u nás nebude oslavovať toho vraha, ktorý kade
chodil,plienil, raboval,zabíjal s kuruckými vojskami.Mnohým slovenským dedinám a mestám spôsobil skazu a utrpenie.A oni mu tam odhalili sochu.Maďari na koňoch sa predvádzali cez mesto a pochodovali cez výsostne slovenské územie. Maďarský prezident László Sólyom bez ohlásenia vstúpil na naše územie a mal prejav. Celú tu suitu nemali na naše územie pustiť. Ten cirkus zosnovala štátna tajomníčka Ágnes Biró z SMK a platila z peňazi ministerstva kultúry, teda za naše. Poza chrbát robia si čo chcú v SMK,náhodou sme sa o tom dozvedeli čo sa bude diať.
– 2006 organizovalo vystúpenia šovinistické Hnutie mládeže 64 žúp, vystúpil aj Miklós Duray – Durdžinský podpredseda SMK pre stratégiu strany, tiež László Tókés v Rumunsku maďarský štváč, farár reformovanej cirkvi v Sedmohradsku.
– polovica júla 2007 rozvírila politický život u nás iniciatíva pod vedením komárňanského podnikateľa Jánosa Bószu. Ohlasoval vznik občianskeho združenia Južanská rada pre autonómiu Felvidéku, ktoré bolo napokon premenované na Radu pre južanské sebaurčenie.
– 29.6.2006 sa ospravedlňovali – tá ich poníženosť – za KBS Maďarom a Maďarskej biskupskej konferencii. Dokonca to aj v Ostrihome podpísal Mons. František Tondra, predseda konferencie biskupov.A začo?Naopak Maďari sa majú nám ospravedlniť za príkoria.
– 4. októbra 2006 si pozvala Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku v BA Judit Hamberger z Maďarska, aby nám prednášala. Tá ovládala síce slovenčinu, ale prednášala nám v maďarskom duchu spolu jej kontroval moderátor z tej spoločnosti s maďarským akcentom Tomáš Strážay. Prednáška na tému Slovensko-maďarské vzťahy: prítomnosť a budúcnosť.
– 25.X.2006 rokovala Rozhlasová rada o sťažnosti poslucháča. Riaditeľka maďarského vysielania RADIO PATRIA pani ILDIKÓ NAGYOVA pozvala na priame vysielanie predsedu Svetového zväzu Maďarov – Miklos PATRUBAŇ. Tento je aj v Maďarsku označovaný za radikála. Už článok z 3.8.2006 v novinách PRAVDA bol uverejnený pod názvom Rozhlas prepúšťa – chýba poriadok. Píše, že podviedla Rozhlasovú radu riaditeľka Zemková, lebo vymenovala p. Nagyovu za riaditeľku
RADIA PATRIA. Okrem toho ľudia vravia, že tá riaditeľka Zemková robila všelijake prehmaty s bytmi.
– 22.11.2006 Rozhlasová rada sa opäť zapodievala tým, ako si PATRUBAŇ predstavuje činnosť. Okrem iného povedal do éteru, že u nás by sa mali premenovať ulice po hrdinoch maďarskej revolúcie. Košický Maďar Gazdak z rady obhajoval Patrubaňa s tým, že rozhovor zodpovedal normam. Bola som na obidvoch zasadaniach, inak sa to človek nedozvie čo stváraju títo poza náš chrbát,robia si čo chcú.Škoda len,že ľudia nechodia na tie zasadania, nevyužívaju svoje právo.
– august 2007 Maďarská garda polovojenská v Budapešti, Gábor Vona – politická strana JOBBIK a následne robia šarapatu a provokujú aj na území južného Slovenska.
– 2007 v televízii na otázku či je to SLOVENSKÁ ZEM, odpovedal Duray posmešne – že je to DUNAJSKÝ ŠUTER. Duray napísal knihu PSÍ OBOJOK a v nej uvádza, keď si Maďar zoberie Slovenku, alebo Maďarka Slováka, potom przní maďarskú rasu.
– máj 2007, relácia Dereš – Pal Csáky na otázku v televízii či je doma v Maďarsku, alebo v Slovensku, odpovedal vyhýbavo že v trojizbovom byte v Dunajskej Strede.
– 6. októbra 2007 sobotné dialógy, reakcia na to v Sme-ti 8.X.2007 účelovo jednostranne interpretujú. Výmena obyvateľstva v rokoch 1947-48 bola na základe Dohody podpísanej 27.februára 1946. V historickej literatúre uvádzajú, že počet páchaných trestných činov a na masakroch rôznymi živlami odhadujú na 5OOO-6OOO na nemaďarskom obyvateľstve.
– august 2008 koncert v Moči za Veľké Maďarsko, rovnaký bol aj v Dunaj. Strede.
– 3.11.2008 pálenie SLOVENSKEJ zástavy, obliehanie našej ambasády v Budapešti, policajti ich nevytlačili odtiaľ.
– 1.11.2008 na štadióne bol futbalový zápas v Dunajskej Strede, okrem pokrikov bola zavesená mapa Veľkého Maďarska, prišli z Maďarska provokovať s maďarskými zástavami. A tá ich trúfalosť, dokonca sa obrátili na RADU EURÓPY. Slovensko malo poslušne predložiť dôkazy do júna 2009 o oprávnenosti policajného zásahu z našej strany. Naštrbené vzťahy mali riešiť premiéri 15.11.2008 Rober Fico a Ferenc Gyurcsány – tiež o sebe hovoril, že má slovenský pôvod. Vznikol aj konflikt v SMK medzi Bugárom a Csákym keď Bugár bol prítomný na slovenskej strane počas blokácie hraníc extrémistami v Komárome. Kto stoji v pozadi ?
– 8.11.2008 Kráľovský Chlmec výčiny obmedziť, v Maďarsku zamietol Ústavný sud ako sloboda slova a prejavu.
– 11.11.2008 odznelo v TV že Hanes SWOBODA odsúdil fakt, že Pal Csáky sa zmieňoval o autonómii a odsúdil aj činnosť a účasť na stretnutí – Fórum poslancov KARPATSKEJ KOTLINY
– 12.11.2008 v Komárome – pomaďarčený názov, lebo komár je po maď. suňog. Blokácia hraníc extrémistami v Komárome. EUROVÝBOR, Maďari prišli s inými otázkami. Naši poslanci otvorili otázku o maďarských nacistoch.
– 23.2.2009 ZICHYHO PALÁC čítať Zičiho zase sa predvádzali na tému slvenských a maďarských vzťahov. Samozvanci ráčili dovoliť aj prístup verejnosti. Možnosť počúvať otrepané frázy rečníkov (to podstatné pre nich si povedia inde). Aj tu vystúpil Lászlo Szarka, hovorili že chýba štatút menšinových práv. Rečnil aj Kalmán Petócz, ktorý bol za SLOVENSKO veľvyslanec v OSN v meste Ženeva v rokoch 1999 – 2005. Poslal ho tam Eduard Kukan. Z Košíc prišiel taký, ktorý chcel byť vtipný na spôsob maďarského džentríka – Štefan Szutaj, čítať Šutaj. Štefan Boršod 1945 napísal o tých vzťahoch aj knihu. Prišiel aj Gejza Jeszensky, tentokrát ako historik a veľvyslanec v USA. Povedal že je Maďar, ale nie renegát ako o ňom písali. Sám si protireči. Hovoril, že chce podporovať Maďarov, škoda že nie aj Slovákov že pochádza z Turoc, čo je Turiec. Na moju otázku z ktorej dediny, povedal že z Veľkého a Malého Jasenova pochádza jeho rodina. Hovoril o strachu z toho, že istá časť obyvateľov Maďarska napadne a zoberu toto územie, ktoré patrilo Maďarsku.

MILÉNIOVE OSLAVY, pri príležitosti ich ukončenia a štátneho sviatku sväteho Štefana 20. augusta – na tie oslavy utekajú všetci Maďari zo Slovenska do Budapešti. Vtedy uviedli do predaja CD kde v pesničkách sú hrozné texty, ktoré žiadajú späť celé SLOVENSKO. Za toto poburovanie predstavitelia štátu nikde neprotestovali, ani v Maďarsku, ani v RADE EURÓPY. Okrem toho na viacerých miestach Budapešti si môžete kúpiť mapu Veľkého Uhorska za 90 až 100 forintov.
Zažila som v Balogu nad Ipľom keď farár v kostole pred kópiou údajnej štefanskej koruny pokľakol a prežehnal sa. Tá koruna, ktorú vystavujú ako štefánsku korunu v budapeštianskom parlamente je klamstvo, tá totiž nikdy hlavu Štefana I. nezdobila, je o 500 rokov mladšia. Na jeho hlave bola len akási zlatá čelenka, ktorá sa neskôr stratila.
– 21.august 2009 odhalili v Komárne s veľkou pompou sochu vraj sväteho Štefana.
Premiér štátnicky sa zachoval,z polovice mosta v Komárne sa musel vrátiť späť
maďarský prezident,nepustil ho.Správne sa postavil proti vyloženej provokácii.
Boli sme proti tomu protestovať, mne vytrhli našu zástavu, pokrkvali a hodili na zem. Naši ľudia si maju uctiť iného Štefana – ukameňovaného prvomučeníka z 26. decembra. My máme aj slovenských svätych, prvý je sv.Gorazd a Sedempočetníci.
Štefan nikdy nemôže byť sväty, vojvodu Kopáňa zajal, dal rozštvrtiť na štyri časti. Moc udržiaval násilím a nezvyčajnou krutosťou. Štyria najvznešenejší dvorania, ktorí sa proti nemu sprisahali, dal im vypichnúť oči a uťať ruky. Bratranca Vazula, nitrianske knieža dal uväzniť, oslepiť a uši mu dal zaliať olovom. Potom na kniežací stolec v Nitre dosadil svojho syna Imricha. Nanútili nám kostoly po ňom vysvätiť a tak z Maďarska chodia húfy po jeho kostoloch.
– 1.9.2009 odznelo, aj Boh hovorí po maďarsky a Karpatská kotlina zostane
nnavždy maďarská.
– 27.5.2010 ešte aj španielsky EL PAIS píše. Na dvojite občianstvo prehnaná, hysterická reakcia R. Fica. To Maďari vedia rozvíriť do celého sveta to svoje..
– máj 2010 Orbán hovori o provokácii zo Slovenska
– 17.6.2011 píše PRAVDA ako predseda maďarského parlamentu László Kóver okrem iného povedal že vďaka Trianonu sme dostali územie, na ktorom vzniklo Slovensko. Ale je jasné, že maďarský národ sa nemôže vzdať žiadnej svojej súčasti. Potom Orbán to „žehlil“ a vyjadril úctu všetkým dobromyselným Slovákom. Finta F sa tomu hovorí v bežnej reči.
– marec 2013 dokumentárny film v STV pod názvom Hodina dejepisu. Otrasný dokument ako vyzerá hodina dejepisu v slovenských školách a ako v slovenských školách s maďarským vyučovacím jazykom. Učitelia neovládajú svoj predmet – dejepis. Nielen na tému Trianón boli slovenskí študenti viditeľne slabší – len habkali vo vzduchu – ako tí, ktorí sa hlásia k maďarskej národnosti.
Maďari si kolikujú dolniaky sikulskými stĺpami – zvaný TURUL. Pri ich odhalení sa často zúčastňujú aj Bugár aj Csáky. Poviem Vám je ich tam habadej.
V STV 2 majú dve maďarské relácie, Tvárou v tvár a Sme doma. Nedodržujú zákon o štátnom jazyku,nepíšu najprv po slovensky.Na obrazovke v pozadi s maďarskými farbami hovoria Požoň, Parkaň, Felvidék a iné neúctive pomenovania.A nikto nič.
Diskutéri – MAĎARÓNI nie sú smerodajní.
Marinka Vjazanková, Bratislava

Nespochybňujte 30. október 1918

30.10.2020

Prihlásenie Slovákov ku vzniku prvej čsl. republiky uskutočnili vedúci slovenskí politici dňa 30. októbra 1918 v Turčianskom svätom Martine na zasadnutí Slovenskej národnej rady. Dokument známy ako MARTINSKÁ DEKLARÁCIA je pre nás významný. Signatári Martinskej deklarácie boli významné osobnosti. Spomeniem tých, ktorí sa najviac o to pričinili Andrej Hlinka, Ján [...]

Voľby 2020

28.02.2020

Tieto voľby nedopadnu dobre, ak nebudeme voliť slovenských vlastencov. Ak budeme voliť zapredancov, ktorí slúžia kde komu – ohrozujeme slovenskú štátnosť. Národ bez štátu nie je národom.Voľby poštou, ktore tento rok sú v obálke – to bude najväčší podvod Tí, ktorí sú honorovaní z cudzieho, zapredajú boží ľud slovenský. Treba vyjadriť odpor k [...]

Kortešačka

26.02.2020

Miklušova väznica, Košice – múzeum Takto sa voľakedy volilo GULIČKAMI. Toto je volebná schránka mestského magistrátu z roku 1765 Foto – Marinka Vjazanková V dnešnom ponímaní kortešačku môžeme pomenovať aj ako verbovačku na [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34, aktualizované: 17:45

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 26
Celková čítanosť: 67307x
Priemerná čítanosť článkov: 2589x

Autor blogu

Kategórie